/ Blog

Štrucina nastamba

FOTOGALERIJA: Izgradnja nastambe za Štrucu


U suradnji s Udrugom Mrkvica, u utočište za životinje u Centru “Key” dolazi nam  Štruca – divlja zečica koja je zbog problema s vidom morala živjeti u suživotu s ljudima. Rođena je slijepa kao i svi zečevi, no vid joj se nije vratio u predviđenom roku. Zbog toga je morala biti promatrana i živjeti kod privremene udomiteljice jer se sve do nedavno smatralo da je Štruca potpuno slijepa, što bi značilo da se više neće moći vratiti u svoj pravi, prirodni dom. Štruca je odmalena hranjena na dudicu te nije imala priliku živjeti u divljem, njoj prirodnijem domu.

Nakon nekoliko novih pretraga i testova sljepoće, te konzultacija s veterinarima i ostalim stručnjacima, ispostavilo se da se Štrucin vid u zadnjih 6 mjeseci poboljšao te se sada bez problema snalazi u prostoru i njen povratak u divljinu više nije nemoguća misija.

No, s obzirom na to da je Štruca odmalena s ljudima, morala je proći proces podivljavanja, koji još uvijek traje i to upravo u nastambi za podivljavanje koju smo izgradili u Centru “Key”.  Štruca svakim danom pokazuje svoje divlje i prirodno ponašanje, samostalno pronalazi hranu i odviknula se ljudi, te vjerujemo da će uskoro biti spremna za vraćanje u divljinu.Udruga Mrkvica koja je do nedavno brinula o Štruci, pobrinula se i za pokrivanje svih troškova materijala za izradu nastambe, stoga molimo da im pomognete pokriti troškove, a to možete učiniti uplatom donacije na njihov žiro račun:

Primatelj: Udruga Mrkvica,

IBAN: ***HR5524020061100542705***,

Poziv na broj: 3662 ili datum;

Svrha: Štruca – nastamba


Centar za zaštitu životinja i prirode “Key” | Center for Active Animal and Nature Protection “Key”

http://www.centarkey.hr

http://www.facebook.com/czzzp

http://www.youtube.com/stopspecizmu

http://www.instagram.com/centar_key

http://www.twitter.com/centar_key