/ Blog

FOTOGALERIJA: Štruca – divlja zečica u Centru “Key”


Divlja zečica Štruca, pronađena slijepa i othranjena na dudu, do nedavno je bila na čuvanju kod volonterke udruge “Mrkvica”, a sada je prebačena u svoj novi i “divlji” dom od 20 m2 koji smo u suradnji s udrugom Mrkvica izgradili u utočištu Centra “Key”.

Štrucu će uskoro posjetiti i veterinar te ponovo napraviti oftamološki pregled kako bi se ustanovilo njeno trenutno stanje vida.

Ukoliko se Štrucin vid popravio i može se snalaziti u divljini, biti će vraćena u svoj prirodni dom.

Divlji zečevi NISU i ne mogu biti kućni ljubimci te su vrlo rijetki slučajevi kada je opravdano držati divljeg zeca u kontroliranoj nastambi (jedino kada zec zbog zdravstvenih problema ne može biti vraćen u divljinu.)


Update – 10.04.2017.

Nakon nekoliko novih pretraga i testova sljepoće, te konzultacija s veterinarima i ostalim stručnjacima, ispostavilo se da se Štrucin vid u zadnjih 6 mjeseci poboljšao te se sada bez problema snalazi u prostoru i njen povratak u divljinu više nije nemoguća misija.

No, s obzirom na to da je Štruca odmalena s ljudima, morala je proći proces podivljavanja, koji još uvijek traje i to upravo u nastambi za podivljavanje koju smo izgradili u Centru “Key”.  Štruca svakim danom pokazuje svoje divlje i prirodno ponašanje, te je uskoro spremna za povratak u divljinu!


Izgradnja nastambe za Štrucu:


 Štrucin prvi dan u novoj nastambi:


Centar za zaštitu životinja i prirode “Key” | Center for Active Animal and Nature Protection “Key”

http://www.centarkey.hr

http://www.facebook.com/czzzp

http://www.youtube.com/stopspecizmu

http://www.instagram.com/centar_key

http://www.twitter.com/centar_key