/ Aktivnosti

Dizajn: Tin Kuljašević (tinkulj.tumblr.com)

Centar za zaštitu životinja i prirode „Key“ i ove godine poziva na cruelty-free proslavu Praznika rada!

Pozivamo sve građane i građanke da nas posjete na info štandu u sklopu kojeg ćemo kao i dosadašnjih godina dijeliti topli veganski obrok.

Info štand i dijeljenje hrane održati će se u ponedjeljak  01.05.2017. od 12 do 15 sati, na Trgu Dr. Franje Tuđmana (kod tramvajske stanice), u Zagrebu.

Osim degustiranja hrane, svi zainteresirani moći će saznati više o radu Centra „Key“ te o utočištu za životinje koje trenutno gradimo u sklopu Centra „Key“.

Više o utočištu i načinima na koje se može pomoći možete saznati ovdje:

IZGRADNJA UTOČIŠTA U CENTRU “KEY”

DONACIJE MATERIJALA


Veganski 1. Maj je aktivnost koju održavamo od 2013. godine, a s ciljem upoznavanja ljudi s veganskom prehranom.

Pogledajte i kako je bilo proteklih godina!

FOTOGALERIJA: Veganski 1. Maj 2016.

FOTOGALERIJA: Protekle akcije – dijeljenje hrane na otvorenom


Kao i proteklih godina, ovom akcijom želimo ujediniti naše napore za prava životinja ali i ljudi, stoga organiziramo Veganski 1. Maj uz cilj informiranja o veganstvu i pravima životinja te poticanja na međusobnu društvenu solidarnost i pomoć.

Iz tog razloga pozivamo i sve građane da dođu i degustiraju poznata jela u verzijama koje ne sadrže životinjske proizvode, kako bi se i sami uvjerili da nije potrebno iskorištavati ni ubijati preko 60 milijardi životinja godišnje samo za hranu.

U proteklih pet godina, radili smo razne akcije s ciljem informiranja o pravima životinja i veganstvu, ali smo u naš rad željeli uključiti i bitan aspekt ljudskih prava, a to je socijalna jednakost i zalaganje za prava svih socijalno osjetljivih društvenih skupina. Upravo iz tog razloga ovu akciju organiziramo na Praznik rada, simbol otpora protiv nepravde i iskorištavanja.

Također, želimo ukazati na to da u današnje vrijeme zaista nije potrebno ubijati niti iskorištavati životinje za hranu niti za bilo koju drugu svrhu, te da je veganska hrana dostupnija nego ikada i da zbog nje nijedno biće ne mora stradati. U današnje vrijeme postoje biljne zamjene za gotovo svaku namirnicu životinjskog podrijetla – od kobasica, salama, sira, jogurta… Sve se može naći u veganskoj verziji.

Sve koje zanima više ili žele saznati i isprobati veganske recepte, pozivamo da pogledaju i naše veganske video kuharice, te veganske recepte.

Pozivamo vas da sa sobom povedete i svoje četveronožne prijatelje, jer i za njih imamo spremne posebne poslastice!

Proslavite 1.Maj na cruelty-free način i posjetite nas!


I ove godine akciju svojim proizvodima podržavaju:

Annapurna – prirodna hrana

www.annapurna.hr


Bio&bio

www.biobio.hr


Pekara Dubravica

www.pekara-dubravica.hr

 Centar za zaštitu životinja i prirode “Key” | Center for Active Animal and Nature Protection “Key”


 

Share this Post