/ Blog

FOTOGALERIJA: Tera, Vanda i Gustav traže dom


Nova obitelj stigla je na čuvanje do udomljenja u Centar “Key”.

Prenosimo tekst od Udruge Rea:

„Mama Tera, malena Vanda i neodoljivi Gustav su preuzeti iz Svete Nedelje. Mamica Tera je imala sreću u nesreći da se okoti u blizini vojne ustanove gdje su na nju i njezine bebe pazili i hranili ih, no ipak im je potrebno sigurnije okruženje. Bilo je šest štenaca, a četiri je uspješno udomio njihov glavni dobročinitelj, koji je pazio na medenu ekipu od samog početka. Sada su Tera i malci došli pod skrb Udruge Rea, a na čuvanje ih je primio Centar Key.

Malci imaju oko 3,5 mjeseca, čipirani su, cijepljeni i u procesu čišćenja od parazita. Bit će po procjeni srednjeg rasta, do 20-ak kg kad odrastu. Kao i svi zdravi štenci, razigrani su, veseli i mazasti! Puno spavaju, a kad su budni se igraju i maze dok ponovno ne zaspu. Tera je mješanka od svega nekoliko kilica, mlada oko tri godine te također cijepljena i čipirana. Uskoro će biti sterilizirana. Tera je najmaznija kujica u gradu. Vjeruje ljudima, obožava maženje i češkanje, veselog je i otvorenog karaktera. Jedva čeka biti nečija maza!

Malcima slijedi cijepljenje protiv zaraznih bolesti. Svi traže domove kao kućni ljubimci i najbolji prijatelji, uz obaveznu kastraciju po spolnoj zrelosti za štence.“

 Centar za zaštitu životinja i prirode “Key” | Center for Active Animal and Nature Protection “Key”


 

Share this Post