/ Blog


MOLIMO PROŠIRITE PRIČU, ALFU JE JAKO HITNO!

FOTO: ALF TRAŽI DOM I TREBA ČUDO

Prenosimo tekst koji smo dobili na dojavu:

“Alfova priča je strašno tužna: on je pas star između 5 i 6 godina, nekad davno je imao vlasnika, koji je prije 3 godine otišao raditi van i ostavio ga ljudima koji ga ne žele. Od tada ovaj divan pas živi na lancu, zaboravljen i jadan, sele ga s jednog lanca na drugi, polako umire od tuge zbog napuštenosti.

Nitko se s njime nije bavio, hranili su ga loše i neadekvatno i sve je to ostavilo posljedice na njegov karakter i zdravlje. Sada je postao višak i na lancu, nitko ga ne želi, nikome nije stalo do njega i vjerojatno će biti ubijen jer drugog rješenja nema.

On je i dalje dobar s ljudima, dapače neizmjerno se veseli čovjeku i pažnji koju dobije, međutim zbog godina provedenih na lancu i u garaži, ima problema s drugim psima. Nije agresivan, ali ne zna kontrolirati uzbuđenje i stres kada je među njima, što je isključilo mogućnost pronalaženja privremenog smještaja u nekome od azila. Dodatni problem stvaraju kile, koje je dobio zbog loše hrane i nekretanja.

Napisala sam da Alf treba čudo, jer je to doista ono što mu sada treba: nekoga sa ograđenim dvorištem, gdje više neće biti na lancu, i nekoga tko će se imati vremena baviti s njim, šetati ga, istrčavati i odgajati, što nije lako sa psom od 6 godina.

Alf prvenstveno treba nekoga tko će ga pogledati srcem i biti spreman odvojiti komadić tog srca za jedno divno stvorenje, koje ničime nije zaslužilo situaciju u kojoj se našlo. Tražimo mu zauvijek dom ili barem privremeni smještaj s kojeg neće biti izbačen za nekoliko dana i gdje će imati mogućnosti da se netko njime adekvatno bavi, što bi mu povećalo šanse za udomljenje. U slučaju da se nešto vrlo brzo ne odigra pozitivno za Alfa, ova tužna priča će imati najtužniji mogući kraj.

Za moguće udomitelje ili čuvalice, Igor Bratić obećao je pomoći oko savjeta, odgoja i prilagodbe.

Molim vas, širite priču o Alfu, valjda negdje u Hrvatskoj postoji neka dobra duša koja će mu pružiti šansu za novi život.”

Za više informacija javite se na profil: Tihi Ramone

https://web.facebook.com/tihi.ramone

 


Centar za zaštitu životinja i prirode “Key” | Center for Active Animal and Nature Protection “Key”

http://www.centarkey.hr

http://www.facebook.com/czzzp

http://www.youtube.com/stopspecizmu

http://www.instagram.com/centar_key

http://www.twitter.com/centar_key