/ Blog

Kako je poludivlja mačka bez repa stigla u Centar „Key“ – by Ranka Kahlina iz Udruge Rea:

„Martini Kazinoti se sredinom 06.mjeseca javila cura (16god) koja je od nje udomila macu da se kod njenog ulaza zadržava mama s mačićima i da ih ona hrani. Ali, mama ima povrijeđen rep i jako natečenu guzu pa je cura tražila pomoć.

Preko cure koja je admin grupe “Zakaj volim mice” je to došlo i do mene (koja imam auto) pa smo se nabrzaka organizirali i otišli u Sloboštinu skupiti ih. Odjurili veterinaru (subota u podne ) da bi saznali da se rep mora hitno amputirati i tu počinje panika!

Nemamo ih kuda smjestiti, ne mogu natrag u Sloboštinu jer se tamo neka žena prijeti da ce ih otrovati a mama treba operaciju…Ostali su 2 dana u stacionaru i onda sam ja molila i kumila pola Zagreba pa smo uspjeli smjestiti male posebno i mamu posebno. Malci su, čudo neviđeno, udomljeni u roku 3 tjedna a Taja je otišla u Koprivnicu čekati prijevoz do novog doma u Udbini.

U međuvremenu je imala jos jednu operaciju repa, ispostavilo se da je inkontinentna i da ne podnosi druge ljubimce pa je dom u Udbini otpao.

A onda se Ranka dosjetila Mariane i ostatak priče znaš …!“


Taja je stigla 24.07.2017., te je trenutno u jednoj vanjskoj nastambi na prilagodbi na novu okolinu, ljude i životinje oko sebe, a nakon toga će biti prebačena u vanjsko sklonište za mačke. Tamo će se moći slobodno kretati, ukoliko želi moći će se družiti i sa ostalim mačkama, a ukoliko želi ostati  maca samotnjak – cijelo utočište joj je na raspolaganju!

Upoznajte Taju – FOTOGALERIJA

Kako je Taja od poludivlje mačke koja se nije slagala ni sa kime postala jedna od najumiljatijih maca u utočištu, pogledajte u videu:

 


Centar za zaštitu životinja i prirode “Key” | Center for Active Animal and Nature Protection “Key”


 

Share this Post