/ Aktivnosti

FOTOGALERIJA: Mačja terasa i mice iz okolice


Pokrenuli smo ideju “mačje terase” po uzoru na hranilišta i vanjska skloništa koja smo radili u Zagrebu. Cilj je pružiti sigurno i toplo mjesto za odmor za “ničije” mace i mace lutalice u okolici. Radi se o izoliranoj terasi unutar koje se nalazi nekoliko malih skloništa i vanjskih kućica za mace (ukupno 5 skloništa), gdje mogu prespavati na sigurnom i toplom. Također, na tom mjestu nalazi se i hranilište na kojem svakodnevno ostavljamo hranu. Trenutno na “mačjoj terasi” za stalno borave dvije ničije i poludivlje mace koje smo nazvali Tea i Alisa. Uz njih, povremeno dolazi i još “ničijih” i poludivljih maca.

Ove su mace poludivlje, odnosno “slobodnoživuće” mace, koje su cijeli život provele vani i nisu socijalizirane na suživot s ljudima. Ono što možemo za njih napraviti jest pružiti im mjesto za obrok i odmor, te sterilizaciju ili kastraciju, kako bismo spriječili nova legla ničijih maca koje će opet završiti na ulici.

Trenutno nam za Teu i Alisu najviše treba pomoć u hrani, a obje su stare oko 8 mjeseci (po procjeni veterinara), što znači da su spremne i za sterilizaciju.

Sav rad Centra financira se isključivo iz vlastitih prihoda te uz donacije građana, stoga ovisimo o donacijama kako bismo mogli dalje pomagati životinjama.

Radimo na tome da što više pripitomimo Teu i Alisu te da ih možemo odvesti na sterilizacije. Za to su nam nažalost potrebna novčana sredstva, ali i hrana za hranilište. Tu su i ampulice protiv buha i krpelja, tablete za čišćenje i ostali veterinarski troškovi.

Ako možete pomoći u bilo kojem obliku (hrana, ampule ili donacije), molimo da nam se javite u inbox na facebooku (www.facebook.com/czzzp) ili na mail: info@centarkey.hr

Žiro račun za donacije:

IBAN HR54 2390 0011 1009 5656 2

Naznaka: Mačja terasa


Nama su nažalost svi kapaciteti popunjeni i ne možemo primiti niti Teu niti Alisu na čuvanje (osim na mačjoj terasi). Trenutno na čuvanju imamo i bolesne životinje kao i male mačiće te ne možemo uvoditi nove mace u čopor.

Ukoliko im netko može i želi pružiti dom ili barem privremeno čuvanje, rado ćemo dovesti Teu i Alisu gdje god je potrebno! <3


Centar za zaštitu životinja i prirode “Key” | Center for Active Animal and Nature Protection “Key”

IBAN HR54 2390 0011 1009 5656 2

http://www.centarkey.hr

http://www.facebook.com/czzzp

http://www.youtube.com/stopspecizmu

http://www.instagram.com/centar_key