/ Aktivnosti, Blog


Vitu smo preuzeli 30.07.2018. kada je imala samo 8 dana.

Vita je trenutno u karanteni i na intenzivnoj njezi. Jede zamjensko mlijeko za janjad svakih 2-3 sata.

Trenutno živi u našoj kupaoni koja je davno prestala biti samo kupaona a postala karantena i intenzivna njega za dudaše, ptice i sve najriskantnije (bolesne, mlade) jedinke koje smo imali na skrbi 😀 Tako da svakih sat vremena netko provjerava kako je.

Kada se oporavi i malo naraste, biti će prebačena u vanjsku kućicu te će moći slobodno hodati i uživati po cijelom ograđenom dijelu imanja, te se družiti i sa ostalim štićenicima u Centru “Key” – poput kunića i kokoši, koji su također spašeni od iste sudbine kakva je čekala i Vitu.


Mlijeka za janjad imamo, ali trebamo pomoć za pokrivanje troškova Vitine buduće kućice.

Vita je trenutno malena ali kroz koji mjesec će biti odrasla ovca kojoj će trebati i veliki prostor za spavanje 🙂 Naručili smo joj vrtnu kućicu od 8m2, s ventilacijom i vratima, koju ćemo dodatno izolirati i za zimu.

Također ćemo organizirati i volontersku akciju za sve koji bi htjeli pomoći pri slaganju njene kućice, betoniranju poda ispod kućice, te postavljanja novih ograda kako bismo i dalje širili prostor Centra “Key”, odnosno osigurali prostor za kretanje životinja.

Svi zainteresirani za pomoć u volontiranju (i prijevozu za volontere od Zagreba do Popovače) mogu se javiti u inbox ili na mail: centarkey@gmail.com ili na mob: 097 718 63 26 (Mariana) – volonterske akcije će krenuti nakon 01.09.2018.


Ako možete pomoći u obliku donacija za Vitinu kućicu, svaka kuna će biti od velike pomoći jer trebamo skupiti oko 3000 kn.

Primatelj: Centar za zaštitu životinja i prirode “Key”

Žiro račun za donacije: IBAN HR54 2390 0011 1009 5656 2 (HPB)

Naznaka: Za Vitu


Napominjemo da smo mi volonterska udruga a o svim životinjama u utočištu brine troje ljudi (uz povremenu pomoć volontera pri volonterskim akcijama na čemu smo neizmjerno zahvalni).

Nemamo nikakvih institucionaliziranih financijskih sredstava s kojima bismo mogli pokrivati ove troškove. Voljeli bismo da imamo. I da onda možemo pomoći još većem broju životinja.

Ali sve radove na utočištu, hranu za životinje, sijeno, piljevinu, veterinare i sve potrebe (kućice, ograde, itd.) za životinje financiramo sami te uz pomoć donacija građana.

I zato ponavljamo, svaka kuna će biti od velike pomoći.

I naravno, pomoći možete i dijeljenjem ovog posta, odnosno dijeljenjem Vitine priče.

Možda i ona promijeni nečiji život,
zato je i dobila ime: Vita <3


Pogledajte kako se Vita snašla prvi dan u novom domu:


“Možda ne možemo pomoći svima,
možda ne možemo promijeniti cijeli svijet,
ali pomognemo li i jednoj osobi,
promijenili smo cijeli njen svijet…”


 

Centar za zaštitu životinja i prirode “Key”

Žiro račun za donacije: IBAN HR54 2390 0011 1009 5656 2

Centar “Key” je neprofitna, nevladina, volonterska udruga za aktivnu pomoć životinjama.

Pratite nas i na društvenim mrežama za dnevne novosti i više informacija o našem radu:

http://www.facebook.com/centarkey

http://www.instagram.com/centar_key

http://www.twitter.com/centar_key


 

Share this Post