Centar za zaštitu životinja i prirode “Key” prva je hrvatska volonterska udruga napravljena s ciljem aktivnog očuvanja prava životinja i zaštite prirode. Centar je smještan u selu nedaleko od Popovače, na imanju od gotovo jednog hektara. Jedan od naših dugoročnih projekata je i izgradnja utočišta za male životinje te pružanje trajnog doma životinjskim vrstama koje su inače iskorištavane za razne svrhe.

Nakon izgradnje i pokretanja utočišta, životinje bi imale trajni i siguran smještaj do kraja svog života, a kroz edukativne programe i volonterske akcije, upoznavali bismo ljude sa ovim vrstama, njihovim potrebama i prirodnim načinom života. Ujedno želimo i ljudima približiti ove vrste te pružati mogućnost da ih upoznaju u njihovom prirodnom staništu gdje žive bez iskorištavanja od strane ljudi. U sklopu toga, utočište bi bilo otvoreno za posjete svim zainteresiranim pojedincima i grupama, a održavali bismo i edukativne radionice o životinjama, prirodi, načinima kako očuvati okoliš i pomoći životinjama, ali i praktične radionice i izlete u obližnji park prirode.

Više o projektu

Radi se o mjestu na kojem bismo pružali trajni dom bolesnim ili ozlijeđenim životinjama, ili pak divljim životinjama kojima zbog nekog razloga nije moguć povratak u prirodu. Trenutno u Centru imamo kapacitete za smještaj pasa i mačaka, no želimo to proširiti kako bismo mogli pružiti siguran dom i utočište i drugim vrstama poput pataka, kokoši, kunića, zečeva, ovaca…

Za realizaciju projekta potrebna su nam sredstva za ograđivanje prostora te za izradu nastambi za životinje, za adaptaciju postojećih objekata koji bi služili kao karantena, te za izgradnju jednog objekta za privremeni smještaj životinja.

Ukoliko se želite uključiti ili možete pomoći donacijama materijala potrebnih za realizaciju projekta, ili pak novčanom donacijom za kupnju materijala, molimo da nas kontaktirate putem e-maila: centarkey(at)gmail.com

Popis potrebnih materijala možete vidjeti i ovdje: Donacije u obliku materijala.

Možete pomoći i uplatom na žiro račun s naznakom “Za utočište”

Broj žiro računa za donacije: IBAN HR54 2390 0011 1009 5656 2

Više o projektu možete saznati i ovdje: https://radostzivota.uniqa.hr/prijavljeni-projekti/10?pid=1560


21.02.2017.
Mariana Vidmar
Osnivačica